fbpx

BEST GROUP FITNESS PROGRAM

Fit After Burn.

https://www.melekos.gr/fit-after-burn/
Είναι ένα ομαδικό πρόγραμμα άσκησης  στο οποίο ο κάθε ένας ασκούμενος προσαρμόζει την ένταση την προσπάθειάς του στην δική του, ιδανική και σωστή καρδιακή του συχνότητα, προκειμένου να πετυχαίνει  ασφαλή εκγύμναση και ταυτόχρονα να έχει περισσότερες καύσεις με την ενεργοποίηση του E.P.O.C. Και συγκεκριμένα ο ασκούμενος μετά την ολοκλήρωση κάθε προγράμματος, έχει αποδεδειγμένα έως και 38 ώρες πρισσότερες καύσεις σε σχέση με τα κλασικά προγράμματα γυμναστικής. 

Θεωρητική εξήγηση του Fit After Burn

Μέχρι σήμερα οι ασκούμενοι που γυμνάζονται σε ένα ομαδικό πρόγραμμα ακολουθούν τις οδηγίες του γυμναστή τους.
Ανάλογα το είδος του προγράμματος αυξάνουν ή μειώνουν την ένταση της προσπάθειάς τους σύμφωνα με τις υποδείξεις του γυμναστή τους, προκειμένου να πετύχουν συγκεκριμένους προπονητικούς στόχους.
Ο ποιο συχνός προπονητικός στόχος στα προγράμματα αυτά είναι η καύση θερμίδων για απώλεια λίπους.
Παρόλα αυτό όμως με τις μεθόδους που εφαρμόζονταν μέχρι σήμερα, αυτό δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί γιατί:
α) Ο κάθε ασκούμενος έχει διαφορετική φυσική κατάσταση και δεν μπορεί να γνωρίζει ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και ο γυμναστής αν η προσπάθεια που κάνει, κατά την διάρκεια της εκγύμνασής του, ενεργοποιεί την καρδιακή του συχνότητα στα σωστά όρια του πρέπει να γυμνάζεται προκειμένου να είναι ασφαλής και ταυτόχρονα να πετυχαίνει τους προπονητικούς του στόχους.
Π.χ Ο γυμναστής λέει για 20 δευτερόλεπτα να κάνει προσπάθεια στο 80 % της μέγιστης καρδιακής του συχνότητας. Ο ασκούμενος προσπαθεί σε έντονο επίπεδο , αλλά κανείς δεν ξέρει αν η καρδιακή του λειτουργία είναι στη σωστή ζώνη και σύμφωνα με την ηλικία του. Μπορεί να είναι μεγαλύτερη η προσπάθειά του ή και μικρότερη.

Και ήταν αδύνατο να γνωρίζει ο γυμναστής αλλά και ο ασκούμενος αν γυμνάζεται σωστά, γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε κάποιο μέσο που να δίνει αυτή την πληροφορία, ζωντανά σε όλη την διάρκεια του προγράμματος άσκησης, αλλά και για τον κάθε ένα ασκούμενο του ομαδικού προγράμματος ξεχωριστά.

Το Fit After Burn έρχεται να λύσει αυτό το πρόβλημα και να βάλει την τεχνολογία στην υπηρεσία της επιστήμης. Η οποία είναι στην διάθεση του επιστήμονα γυμναστή και προς όφελος του ασκούμενου που με αυτό το τρόπο γυμνάζεται σωστά, με ασφάλεια , και αποτελεσματικά.

Και ποιο συγκεκριμένα.
Στο πρόγραμμα Fit After Burn μπορούν να συμμετέχουν έως 16 ασκούμενοι.
Ο κάθε ένας έχει δικό του heart rate monitor, το οποίο προβάλει τις πληροφορίες για την καρδιακή του συχνότητα σε μεγάλες οθόνες σε ευδιάκριτα σημεία στην αίθουσα.

Οπότε ο κάθε ασκούμενος ξέρει κάθε στιγμή σε ποιο ποσοστό % της μέγιστης καρδιακής του συχνότητας γυμνάζεται και πόσες καρδιακές σφίξεις έχει.
Τα επίπεδα της καρδιακής συχνότητας είναι χωρισμένα σε χρωματικές ζώνες για να μπορεί ο ασκούμενος εύκολα να αναγνωρίζει το επίπεδο της καρδιακής του συχνότητας.
(Δηλαδή ο γυμναστής λέει π.χ πάμε τώρα στην πορτοκαλί ζώνη για 20 δευτερόλεπτα και έτσι οι ασκούμενοι μαθαίνουν να γυμνάζονται στην καρδιακή συχνότητα που αντιπροσωπεύει το χρώμα που βλέπουν στο όνομά τους στην οθόνη)
Επίσης μπορεί να βλέπει πόσες θερμίδες έχει καταναλώσει, αλλά και πόσους πόντους ανταμοιβής έχει στο πρόγραμμά του. 
Θέλουμε να επιβραβεύουμε τους ασκούμενους όσο ποιο συχνά συμμετέχουν στα προγράμματα, αλλά και όσο ποιο σωστά ακολουθούν την προπόνηση με βάση την καρδιακή τους συχνότητα. Έτσι αυτοί που γυμνάζονται περισσότερο και ποιο σωστά με βάση την σωστή καρδιακή λειτουργία πάνω στα πρότυπα του προγράμματος ανταμείβονται περισσότερο. Οι πόντοι μετατρέπονται σε δώρα. Όταν ένας ασκούμενος έχει συλλέξει τους απαραίτητους πόντους το σύστημά μας τον ενημερώνει αυτόματα και μπορεί να εξαργυρώσει τους πόντους του και να πάρει τα δώρα του. (Τα δώρα είναι επιπλέον υπηρεσίες ή Δωρεάν μήνες στο γυμναστήριο)

Επίσης σε άλλες οθόνες οι  ασκούμενοι βλέπουν σε βίντεο τις ασκήσεις που πρέπει να κάνουν με κάθε λεπτομέρεια , αλλά και την ζώνη της καρδιακής συχνότητας  στην οποία πρέπει να γίνει η κάθε άσκηση, αλλά και τον χρόνο  άσκησης και διαλείμματος με αντίστροφη μέτρηση.

fit after burn οθόνες


Ταυτόχρονα ηχητικά μηνύματα ενημερώνουν τους ασκούμενους για την έναρξη και λήξη του χρόνου για κάθε άσκηση αλλά και για το διάλειμμά μεταξύ των ασκήσεων.

Τι διαφορετικό όμως προσφέρει η προπόνηση Fit After Burn στον ασκούμενο και γιατί γίνονται όλα αυτά?

Τα προγράμματα Fit After Burn  ενεργοποιούν το E.P.O.C (Excess postexercise oxygen consumption)

To EPOC  είναι το φαινόμενο της περισσότερης κατανάλωσης οξυγόνου που απαιτείται για να επαναφέρει ο οργανισμός τη μεταβολική λειτουργία του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα. (ομοιόσταση). Αυτή η αυξημένη κατανάλωση οξυγόνου οδηγεί σε αυξημένη κατανάλωση ενέργειας.
Αυτό συμβαίνει γιατί,  το σώμα καταναλώνει περίπου 5 θερμίδες ενέργειας (μια θερμίδα είναι η ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για να θερμάνεις 1 γραμμάριο νερού σε 1 βαθμού Κελσίου) για να καταναλώσεις 1 λίτρο οξυγόνου.
Ως εκ τούτου, η αύξηση της ποσότητας οξυγόνου που καταναλώνεται, τόσο κατά τη διάρκεια της άσκησης όσο και μετά, οδηγεί στην αύξηση της ποσότητας των καθαρών θερμίδων που καταναλώνονται.
Είναι επιστημονικά δοκιμασμένο με πολύ σημαντικές έρευνες όπως: (Scott, Christopher B; Croteau, Alicia; Ravlo, Tyler (2009). “Energy Expenditure Before, During, and After the Bench Press”.   )  και (Scott, Christopher B; Croteau, Alicia; Ravlo, Tyler (2009). “Energy Expenditure Before, During, and After the Bench Press”. Journal of Strength and Conditioning Research) και (Schmidt, Wilfred Daniel (1992). The effects of chronic and acute dehydration on high power exercise performance (Ph.D. dissertation). Purdue University) και πολλές άλλες έχουν  αποδείξει ότι,  όταν γυμνάζεται ένας ασκούμενος για 12  λεπτά  σε μία προπόνηση ,  μεταξύ του 81 και 90% της μέγιστης  καρδιακής του συχνότητας, τότε μετά το τέλος της προπόνησης του το σώμα του προσπαθεί να αποκατασταθεί.
Γι’ αυτό το λόγο καταναλώνει περισσότερο οξυγόνο, προκειμένου να επαναφέρει το σώμα του, σε κατάσταση ηρεμίας. 

Η πολύ σοβαρή έρευνα των (Schuenke, Mark; Mikat, Richard; McBride, Jeffrey (2002). “Effect of an acute period of resistance exercise on excess post-exercise oxygen consumption: Implications for body mass management”. European Journal of Applied Physiology) έχει αποδείξει ότι όταν ενεργοποιηθεί το EPOC o ανθρώπινος οργανισμός  καταναλώνει συνεχώς θερμίδες έως και 38 ώρες μετά από 12 λεπτά FIT AFTER BURN άσκησης.

Στο παρακάτω σχεδιάγραμμα βλέπουμε την διαφορά της κατανάλωσης ενέργειας μιας κλασικής αερόβιας προπόνησης σε σχέση με την μέθοδο Fit After Burn.

epoc

Στην πρώτη περίπτωση έχουμε έως ένα μεσαίο μεταβολικό ρυθμό για σχεδόν όλη την προπόνηση και καύσεις  έως και 1 ώρα μετά , ενώ στην Fit After Burn   μέθοδο έχουμε 12 λεπτά υψηλό μεταβολικό ρυθμό και καύσεις έως 38 ώρες μετά. 
Η διαφορά της μεθόδου Fit After Burn είναι τεράστια και το όφελος για τον ασκούμενο πολύ καλύτερο.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του Fit After Burn  που το διαφοροποιεί εντελώς από τα υπόλοιπα προγράμματα είναι έχει ότι 9 διαφορετικές εκδοχές προγραμμάτων με διαφορετικούς προπονητικούς στόχους και επιλογές ασκήσεων. 
Κάθε εβδομάδα το πρόγραμμα ανανεώνεται με νέες ασκήσεις με αποτέλεσμα οι ασκούμενοι να ανακαλύπτουν συνεχώς νέες επιλογές στον τρόπο προπόνησής τους αλλά και να μην βαριούνται!

Πρόγραμμα ανταμοιβής ασκούμενων.

Θέλουμε να επιβραβεύουμε τους ασκούμενους όσο ποιο συχνά συμμετέχουν στα προγράμματα, αλλά και όσο ποιο σωστά ακολουθούν την προπόνηση με βάση την καρδιακή τους συχνότητα. 
Έτσι αυτοί που γυμνάζονται περισσότερο και ποιο σωστά με βάση την σωστή καρδιακή λειτουργία πάνω στα πρότυπα του προγράμματος ανταμείβονται περισσότερο.
Οι πόντοι μετατρέπονται σε δώρα.  Όταν ένας ασκούμενος έχει συλλέξει τους απαραίτητους πόντους το σύστημά μας τον ενημερώνει αυτόματα και μπορεί να εξαργυρώσει τους πόντους του  και να πάρει τα δώρα του. (Τα δώρα είναι επιπλέον υπηρεσίες ή Δωρεάν μήνες στο γυμναστήριο)

Leaderboards Fit After Burn

Ο ανταγωνισμός κάνει καλό.  Ο πίνακας με τους 20 πρώτους σε πόντους (σύμφωνα με τη συχνότητα συμμετοχής και την  σωστή άσκηση στην ζώνη καύσεων) είναι  διαθέσιμος σε οθόνες στο γυμναστήριο, αλλά και στο web site προκειμένου να βοηθάει στην ενημέρωση των ασκούμενων, και να προάγει τον ευγενή ανταγωνισμό.
Εδώ μπορείτε να δείτε τον πίνακα με τους leaderboards στο πρόγραμμα FIT AFTER BURN

Προσωπικός πίνακας ενημέρωσης.
Ο κάθε ασκούμενος έχει online  πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που τον αφορούν , όπως τις προπονήσεις του, τις ζώνες καρδιακής λειτουργίας κατά την διάρκεια των προπονήσεών του , την κατανάλωση των θερμίδων του, αλλά τους πόντους ανταμοιβής του.

Συνοψίζοντας το Fit After Burn.

Είναι το πρόγραμμα  που προσφέρει στον ασκούμενο..
1. Ομαδική άσκηση  στην οποία προσαρμόζει την καρδιακή του λειτουργία στην δική του ιδιαιτερότητα.

 1. Ενεργοποίηση του EPOC με το οποίο καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για έως και 38 ώρες μετά το τέλος του προγράμματός του.
 2. Τεχνολογία που του εξασφαλίζει σωστή και απολύτως ακριβής προπόνηση και τον μαθαίνει να γυμνάζεται σύμφωνα με τις δυνατότητες της καρδιάς του με απόλυτη ασφάλεια.
 3. Τα όρια της καρδιακής συχνότητας του κάθε ασκούμενου ξεχωριστά καθορίζονται με βάση την ηλικία του αλλά και το επίπεδο φυσική του κατάστασης μετά από έλεγχο που γίνεται πριν ξεκινήσει. Και ελέγχεται περιοδικά με έλεγχο φυσικής κατάστασης.
 4. Απεριόριστες επιλογές ασκήσεων που δεν επαναλαμβάνονται στα προγράμματα με αποτέλεσμα να μαθαίνει συνεχώς ο ασκούμενος και να μην βαριέται.
 5. Πρόγραμμα επιβράβευσης που βασίζεται στην συμμετοχή και στην σωστή προσπάθεια κατά την εκγύμναση.
  π.Χ. μπορεί ένας νεαρός  28 ετών, να   γυμνάζεται  2 φορές την εβδομάδα και να μην καταφέρνει να  προσαρμόζει την καρδιακή του συχνότητα στις ζώνες καύσεων που ορίζει το πρόγραμμα.  Και μία κυρία 60 ετών να γυμνάζεται 3 φορές την εβδομάδα, και να είναι προσεκτική και να γυμνάζεται  προσέχοντας η καρδιακή της συχνότητα να είναι μέσα στις ζώνες καύσεων που ορίζει  η κάθε άσκηση σε κάθε πρόγραμμα.
  Η κυρία θα έχει περισσότερους πόντους ανταμοιβής από τον νεαρό.   
  Και φυσικά καλύτερα αποτελέσματα.

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Για όλα τα προγράμματα υπάρχει σύστημα κράτησης θέσεων που είναι διαθέσιμο για όλους μέσα από το MELEKOS APP,  IOS , ANDROID,  για κινητά τηλέφωνα και Tablet, και  το Web Site μας .

Τα πλεονεκτήματα που δίνει στα μέλη του MELEKOS HEALTH CLUB, το σύστημα κράτησης θέσεων είναι τα παρακάτω:

 1. Μόνο όσοι έχουν κάνει κράτηση θέσεως μπορούν να μπουν στα προγράμματα. (έτσι οι ασκούμενοι διασφαλίζονται ότι στην αίθουσα δεν θα βρίσκονται υπεράριθμοι και συνωστισμένοι ασκούμενοι)
 2. Επιλογή σημείου (Pick a spot) στο οποίο θα γυμναστούν. (έτσι ξέρουν ότι θα έχουν αποστάσεις ασφαλείας από άλλους ασκούμενους αλλά και διασφαλίζουν το σημείο που τους διευκολύνει να γυμνάζονται στο χώρο)
 3. Μπορούν να κάνουν κράτηση θέσεως έως και 15 ημέρες μετά (οπότε μπορούν να προγραμματίσουν εύκολα ανάλογα με τις προσωπικές τους ασχολίες και ανάγκες)
 4. Μπορούν να κάνουν ακύρωση θέσεως έως και 4 ώρες πριν την έναρξη του προγράμματος. (έτσι μπορούν να κάνουν κράτηση ακόμη και αν δεν είναι σίγουροι αν θα πάνε στο μάθημα και να ακυρώσουν έως 4 ώρες πριν)
 5. Εάν δεν πάνε στο μάθημα ή κάνουν αργοπορημένη ακύρωση 2 συνεχόμενες φορές γίνεται διακοπή της online  κράτησης θέσεως κατόπιν συνεννοήσεως με τον υπεύθυνο του γυμναστηρίου. (έτσι, πάντοτε υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για όλους)
 6. Σε περίπτωση πληρότητας υπάρχει λίστα αναμονής που όταν ακυρώσει κάποιος το σύστημα προσθέτει τον αμέσως επόμενο στην λίστα και τον ενημερώνει.
 7. Δυνατότητα έγκυρης εισόδου στο μάθημα έως και 5 λεπτά μετά την έναρξη. Μετά το πέρας των 5 λεπτών θεωρείτε μη παρουσία. Έτσι όλοι μαθαίνουν να συμμετέχουν σε μια ομάδα που ακολουθεί κανόνες, ώστε να γίνεται σωστά το πρόγραμμα και να ωφελούνται όλοι από αυτό.

Αξιολόγηση γυμναστών και προγραμμάτων από τα μέλη μας αμέσως μετά την προπόνησή τους.

Ιστοσελίδα… https://www.melekos.gr/fit-after-burn/

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

BLACK

FRIDAY

72% ΈΚΠΤΩΣΗ

ΙΣΧΥΕΙ ΕΩΣ 26/11/23

Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δεύτερα

Διεκδίκησε την Black Friday Τώρα!

ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ

Ένας σύμβουλος μελών θα επικοινωνήσει μαζί σου την ημέρα και ώρα που εσύ θέλεις για να προγραμματίσει την επίσκεψη σου εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς καμία δέσμευση στο MELEKOS HEALTH CLUB.