fbpx

10 λόγοι για τους οποίους χρειάζεσαι έναν Personal Trainer στη ζωή σου

10 λόγοι για τους οποίους χρειάζεσαι έναν Personal Trainer

Είτε θέλεις να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στη γυμναστική, είτε δεν βλέπεις αποτελέσματα από την γυμναστική που κάνεις, ένας personal trainer μπορεί να σου δώσει όλα εκείνα τα εφόδια για να προχωρήσεις παρακάτω.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο κόσμος επιλέγει να γυμνάζεται με την βοήθεια ενός personal trainer όπως είναι η απώλεια βάρους και λίπους, η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και η αποκατάσταση μυοσκελετικών τραυματισμών.

Συνήθως τα μέρη που επιλέγουν οι personal trainers για να σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου είναι γυμναστήρια, μικρά στούντιο γυμναστικής, ανοιχτά γήπεδα στίβου αλλά και το σπίτι στο οποίο διαμένει ο ασκούμενος.

Καθώς οι απαιτήσεις του καθημερινού προγράμματος του καθενός από εμάς είναι αυξημένες, οι ώρες που μπορεί κάποιος να κάνει personal training ποικίλουν ανάλογα με το μέρος που θα το κάνει.

Πλέον όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει να γυμναστεί με την βοήθεια ενός προσωπικού γυμναστή πολύ νωρίς το πρωί πριν ξεκινήσει την εργασία του ή ακόμα πολύ αργά το βράδυ και εφόσον έχει τελειώσει όλες του τις υποχρεώσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ότι και να διαλέξεις από τα παραπάνω δεν θα δυσκολευτείς καθόλου στο να καταλήξεις στον κατάλληλο.

Καθώς το κόστος όμως είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να επιλέξεις αν θα κάνεις personal training, καλό θα ήταν να αναγνωρίσεις σίγουρα αν χρειάζεται να βάλεις ένα personal trainer στη ζωή σου.

Δεν βλέπεις αποτελέσματα

 

Εάν γυμνάζεσαι εντατικά τις τελευταίες εβδομάδες ή μήνες και το βάρος σου δεν αλλάζει ή δεν έχεις πετύχει γενικά τον στόχο σου, ενδεχομένως μερικές προπονήσεις με έναν personal trainer να είναι μια καλή επιλογή για εσένα.

Ένας personal trainer θα μελετήσει το καθημερινό σου πρόγραμμα και θα ψάξει τρόπους να αλλάξει τις προπονήσεις σου για να είναι πιο αποτελεσματικές.

Μερικές φορές ο κόσμος δεν βλέπει αποτελέσματα γιατί ενώ πιστεύει ότι γυμνάζεται σκληρά, στην πραγματικότητα δεν δίνει την ένταση που χρειάζεται. Εάν είσαι μόνος σου είναι εύκολο να “ξεγλιστρήσεις”  και να μην κάνεις μια προπόνηση.

προπονήσεις με έναν personal trainer

Ο personal trainer όμως είναι εκεί για να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον και να δεις πραγματικά την διαφορά στην ζυγαριά που τόσο επιθυμούσες.

Θα μελετήσει τους στόχους σου και θα σου πει αν όντως αυτό που επέλεξες να πετύχεις είναι πραγματικά για εσένα.

Θα είναι εκεί δίπλα σου σε κάθε προπόνηση και θα σου θέτει μικρούς εβδομαδιαίους στόχους και  θα ελέγχει την εξέλιξη σου.

Τέλος θα σου μάθει όλα αυτά που χρειάζεσαι ώστε στον επόμενο στόχο που θα θέσεις να ξέρεις πώς να διαχειριστείς τον εαυτό σου από την πρώτη κιόλας προπόνηση.

Δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις

Αποφάσισες μετά από καιρό να ξεκινήσεις γυμναστήριο γιατί έχεις παρατηρήσει ότι έχεις βαρύνει και δυσκολεύεσαι σε κάποιες κινήσεις στην καθημερινότητα σου.

Έβαλες τα αθλητικά σου, έφτασες στο γυμναστήριο αλλά σου είναι δύσκολο να καταλάβεις από πού θα ξεκινήσεις.

Θυμήθηκες και τα λόγια των φίλων σου που έλεγε ο ένας “εγώ ξεκίνησα και έκανα μόνο διάδρομο και έχασα 5 κιλά” και ο άλλος “εγώ έκανα 6 προπονήσεις την εβδομάδα δεν έχασα βάρος αλλά μεγάλωσε η μυϊκή μου μάζα”

Εσύ όμως βρίσκεσαι κάπου στη μέση…

Δεν ξέρεις αν αυτό που πρέπει να κάνεις είναι χιλιόμετρα στον διάδρομο, να σηκώσεις μπάρες και βαράκια, να κάνεις crossfit ή yoga.

Εδώ έρχεται ως μάνα εξ ουρανών ο personal trainer ο οποίος θα σου δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πώς θα ξεκινήσεις.

Θα καταγράψει τα βιομετρικά σου χαρακτηριστικά, θα μετρήσει τις επιδόσεις σου (όποιες και αν είναι αυτές) και θα χτίσει ένα πλάνο άσκησης για το χρονικό διάστημα που θα επιλέξεις.

Το πλάνο θα περιλαμβάνει σίγουρα διάφορα είδη γυμναστικής σύμφωνα πάντα και με τα δικά σου γούστα.

Και επειδή ξέρει ότι κάθε αρχή είναι δύσκολη θα σε pushάρει να κάνεις γερά και σταθερά τα πρώτα σου βήματα.

Θα σου μάθει να διαβάζεις το σώμα σου και τις ανάγκες σου με στόχο να μπορείς μελλοντικά να γυμνάζεσαι μόνος σου.

Έχεις βαρεθεί να κάνεις τις ίδιες ασκήσεις

Σε όποιο γυμναστήριο και να πάς θα παρατηρήσεις (ειδικά σε ώρες αιχμής) ότι υπάρχουν μηχανήματα γυμναστικής τα οποία είναι μονίμως απασχολημένα και άλλα τα οποία δεν τα ακουμπάει άνθρωπος

Αν είσαι αρχάριος οι γυμναστές θα σου προτείνουν πολύ βασικές ασκήσεις ενδυνάμωσης, ενώ αν είσαι προχωρημένος σίγουρα θα έχεις βαρεθεί να σου δίνουν το ίδιο πρόγραμμα γυμναστικής κάθε φορά με μικρές αλλαγές.

Εκεί στρέφεις την προσοχή σου στο youtube και ψάχνεις να βρεις νέες ασκήσεις που ωα σε ιντριγκάρουν και θα σου δώσουν νέο ερέθισμα.

Αργά ή γρήγορα όμως θα συνειδητοποιήσεις ότι αυτές οι ασκήσεις δεν είναι για εσένα (δεν σε βελτιώνουν) και ότι όλα τα βίντεο πλέον δείχνουν τις ίδιες ασκήσεις.

Αν επιλέξεις όμως να σε βοηθήσει ένας personal trainer, θα παρατηρήσεις ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Θα κάνεις κάθε φορά άλλες ασκήσεις πάντα προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της ημέρας.

Θα αλλάζεις συνέχεια στυλ και είδη προπόνησης και θα κάνεις πράγματα που δεν φανταζόσουν ότι μπορείς να τα κάνεις.

Ποτέ η προπόνηση δεν θα είναι η ίδια.

Ο γυμναστής σου έχει τις γνώσεις και την διάθεση να κάνει την γυμναστική τρόπο ζωής.

Θέλεις να ξεπεράσεις το πλατό στο οποίο βρίσκεσαι

Είσαι μέλος στο γυμναστήριο πολλά χρόνια και έχεις φτάσεις σε ένα επίπεδο που έχεις εντάξει τη γυμναστική στην καθημερινότητα σου.

Η φυσική σου κατάσταση έχει φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο και το σώμα έχει βελτιωθεί αρκετά.

personal trainer μελέκος γυμναστήριο
personal trainer μελέκος γυμναστήριο

Ενώ όμως γυμνάζεσαι καθημερινά, η εικόνα σου στον καθρέφτη δεν είναι ακόμα αυτή που θέλεις.

Ακόμα και αν είναι όλα έτσι όπως τα θέλεις, η μπάρα στις πιέσεις στήθους δεν σου κάνει το χατίρι να ανέβει από τα 80kg στα 85kg.

Σε όποια και από τις δυο περιπτώσεις και αν βρίσκεσαι πρέπει να παραδεχθείς ότι βρίσκεσαι σε πλατό.

Δεν ξέρεις όμως πώς να το ξεπεράσεις.

Εδώ μπορείς να αξιοποιήσεις τις γνώσεις ενός personal trainer και με μερικές συνεδρίες να “ξεσκαλώσεις” από το σημείο που βρίσκεσαι.

Έτσι θα έχεις πιο άμεσα το αποτέλεσμα που θέλεις και θα έχεις λάβει και τα εφόδια για να προχωρήσεις παρακάτω.

Θέλεις να μάθεις να γυμνάζεσαι σωστά μόνος σου

Ακόμη και αν ο στόχος σου είναι να γυμνάζεσαι μόνος και να δημιουργείς εσύ το προπονητικό σου πρόγραμμα, προσλαμβάνοντας έναν personal trainer και πραγματοποιώντας μερικά sessions θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις πώς να γυμνάζεσαι σωστά μόνος σου.

Σίγουρα μέσα σε μερικά Personal training sessions ο γυμναστής θα σου μάθει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι μύες στο σώμα σου.

Επίσης θα σε διδάξει ποιες ασκήσεις επικεντρώνονται σε κάθε μυ ξεχωριστά και πώς μπορείς να τις δομήσεις μέσα σε ένα προπονητικό πρόγραμμα.

Ακόμη θα σου μάθει την σωστή εκτέλεση των ασκήσεων διορθώνοντας σε στα σημεία που πιστεύει ότι θέλεις βελτίωση.

Τέλος θα σου μάθει πώς να χρησιμοποιείς όλη αυτή τη γνώση για να βρίσκεσαι πάντα σε φόρμα ώστε να αποφεύγει πλήρως τους τραυματισμούς.

Χρειάζεσαι κίνητρο

Σίγουρα για να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι χρειάζεσαι ένα κάτι για να σε κινητοποιήσει.

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε εσωτερικά κίνητρα για να πετύχουμε τους στόχους μας στην γυμναστική.

Διαρκούν όμως όσο χρειάζεται για να φτάσουμε στον στόχο μας;

Για τον λόγο αυτό πέρα από την εσωτερική καθοδήγηση υπάρχει και η εξωτερική υποστήριξη, εξωτερικά κίνητρα δηλαδή, τα οποία δίνουν την έξτρα ώθηση.

Από μία κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε παρόντες ή από μια κουβέντα που κάναμε με ένα φίλο μπορούν να γεννηθούν στιγμές αποφασιστικότητας που μας φτάνουν πιο κοντά σε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε.

Μην νομίζεις ότι ένας personal trainer δεν το γνωρίζει αυτό.

Είναι ο μόνος που μπορεί να καταλάβει την προσπάθεια που καταβάλεις στην γυμναστική και ο μόνος που θα σου δώσει την έξτρα ώθηση στο κατάλληλο σημείο για να προχωρήσεις.

Ένα λεπτό παραπάνω τρέξιμο ή μια επιπλέον επανάληψη σε μία άσκηση είναι αυτά που χρειάζεσαι για να ξεπεράσεις τα όρια σου.

Ο γυμναστής σου θα είναι εκεί την κατάλληλη στιγμή για να κάνεις το παραπάνω push στον εαυτό σου και σίγουρα δίπλα σου στις δύσκολες εκείνες στιγμές που πραγματικά έχεις στερέψει από εσωτερικές ψυχικές και σωματικές δυνάμεις.

Έχεις κάποιο τραυματισμό ή ασθένεια

Εάν έχεις κάποιο τραυματισμό ή ασθένεια, σίγουρα ο γιατρός σου θα σου έχει προτείνει την άσκηση ως μέσο αντιμετώπισης.

Πώς όμως να ξεκινήσεις άσκηση για να νιώθεις καλύτερα χωρίς να γνωρίζεις τα στοιχειώδη;

Σίγουρα ένα ομαδικό πρόγραμμα γυμναστικής έχει να σου προσφέρει πολλά, αλλά είσαι σίγουρος ότι ο γυμναστής θα σου δώσει την απαραίτητη προσοχή μέσα στο πλήθος;

Εδώ είναι που επεμβαίνει ο personal trainer.

Σαν πτυχιούχος γυμναστής έχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να καλύψει κάθε ανάγκη ακόμη και ατόμων που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Μερικά από τα θέματα υγείας που μπορεί να σε βοηθήσει ο γυμναστής είναι:

  • Η αποκατάσταση χρόνιων τραυματισμών
  • Πόνοι στη μέση και στον αυχένα
  • Αρθρίτιδα
  • Διαβήτης
  • Καρδιακές παθήσεις.

Πρόσεχε όμως, πριν το πάρεις απόφαση πρέπει να ενημερώσεις  τον προσωπικό σου γιατρό για τις προθέσεις σου και να τον συμβουλευτείς για να σου δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές που θα κάνουν το πρόγραμμα του γυμναστή σου πλήρως αποδοτικό.

Θέλεις να προετοιμαστείς για ένα αθλητικό event

Ποτέ δεν θα ξεχάσω τον πρώτο μου μαραθώνιο αγώνα.

Το συναίσθημα της αγωνίας στην γραμμή της εκκίνησης και η βεβαιότητα ότι είμαι έτοιμος πλέον να το κάνω.

Δεν το είχα δοκιμάσει στο παρελθόν.

Όλες οι ώρες προπόνησης και προετοιμασίας ήταν έτοιμες να ευδοκιμήσουν.

Ακόμη ηχούν στο μυαλό μου οι σκέψεις των πρώτων ημερών ότι δεν μπορώ να το κάνω.

Παρόλα αυτά πήρα το θάρρος και αποφάσισα ότι θα το κάνω.

Δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω όμως χωρίς να έχω κάποιον να με υποστηρίζει.

Ένας personal trainer σίγουρα θα σου βάλει το “ζιζάνιο” στο μυαλό να δοκιμάσεις καινούργια πράγματα, να ξεπεράσεις τα όρια σου.

Είναι ο πιο ικανός άνθρωπος για να σου δημιουργήσει πλάνο προετοιμασίας που θα σε οδηγήσει στην κατάκτηση νέων επιτευγμάτων.

Επίσης είναι αυτός που έχει και τον κατάλληλο εξοπλισμό και τις απαραίτητες γνώσεις για να σε κατευθύνει.

Το μόνο που χρειάζεται είναι εσύ να θέσεις τον στόχο (όποιος και να είναι αυτός) και εκείνος να σου δείξει τον δρόμο.

Χρειάζεσαι επίβλεψη, παρέα και υποστήριξη στις προπονήσεις σου

Μπορεί το περιβάλλον της εργασίας σου να είναι πιεστικό.

Σίγουρα οι υποχρεώσεις στο οικογενειακό σου περιβάλλον είναι πάρα πολλές.

Ενδεχομένως η σημερινή ημέρα να μην είναι και από τις καλύτερες σου.

personal trainer προπονηση

Οι παραπάνω είναι μερικοί λόγοι που μπορεί να σε αποτρέπουν από το να σηκωθείς από τον καναπέ ή το γραφείο σου για να πας στο γυμναστήριο.

Ακόμη και να το πάρεις απόφαση και να πας με βαριά καρδία, αν δεν επικοινωνήσεις με κάποιον σίγουρα θα είναι μαρτύριο.

Όταν κάνει personal training ακόμη και όταν είσαι στο γραφείο ή στο σπίτι, ξέρεις ότι έχεις ραντεβού για γυμναστική και ότι ένας άνθρωπος σε περιμένει για να σε βοηθήσει.

Θα αφουγκραστεί τους προβληματισμούς σου και την μειωμένη σου, ενδεχομένως, όρεξη για γυμναστική και θα σου διαμορφώσει το πρόγραμμα γυμναστικής ανάλογα ώστε και να είναι ευχάριστο για εσένα αλλά και να σου δώσει ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο personal trainer είναι έτοιμος να σε βοηθήσει μόνο κατά τη διάρκεια του ραντεβού σου για γυμναστική.

Μπορείς να επικοινωνείς μαζί του οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείς για θέματα που σε προβληματίζουν και σχετίζονται με την εξέλιξη σου.

Μία ερώτηση για το ποιο θα είναι το επόμενο σου γεύμα ή πως μπορείς να χαλαρώσεις τον αυχένα σου από τις πολλές ώρες στον υπολογιστή, σίγουρα είναι υποστήριξη που θα σε βοηθήσει να πας παρακάτω.

Σύμμαχος σου η τεχνολογία καθώς μέσα από το κινητό σου και την εφαρμογή Melekos training App μπορείς μέσω μηνυμάτων να έχεις άμεση επαφή με τον προσωπικό σου γυμναστή.

Θέλεις να γυμνάζεσαι σε ασφαλές περιβάλλον

Είτε είσαι αρχάριος και φοβάσαι στο πως θα ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι, είτε είσαι αθλητής και κυνηγάς επιδόσεις ένα ασφαλές περιβάλλον είναι αυτό που χρειάζεσαι για να προχωρήσεις παρακάτω.

Ένας personal trainer σε ένα γυμναστήριο έχει όλα τα εφόδια για να σου προσφέρει την ασφάλεια που χρειάζεσαι μιας και έχει στην ευχέρεια του εργονομικά σχεδιασμένα μηχανήματα με βάση τη βιομηχανική του ανθρωπίνου σώματος.

Σου εξασφαλίζει επομένως το απόλυτο 100% της εκγύμνασης των μυών μηδενίζοντας τις πιθανότητες τραυματισμών.

Επίσης σου παρέχει πρωτοποριακά συστήματα παρακολούθησης της φυσικής σου κατάστασης κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Έτσι παρακολουθεί την καρδιακή σου συχνότητα, την ένταση της άσκησης καθώς και τις θερμίδες που καις.

Με αυτό τον τρόπο μπορεί να σου παρέχει όλη εκείνη την πληροφορία που χρειάζεσαι ως feedback για να βελτιωθείς και να εξελιχθείς.

Τέλος και σημαντικότερο από όλα τα παραπάνω είναι ότι στις προπονήσεις personal training ο γυμναστής είναι κοντά σου για να διορθώνει κάθε σου λάθος, να κατευθύνει κάθε σου κίνηση, να σε πιέζει παραπάνω εκεί που πρέπει και να σε σταματάει σε εκείνο το σημείο που πιστεύει ότι δεν χρειάζεται να δώσεις παραπάνω.

Τελικά, αν κάτι από τα παραπάνω σε βρίσκει σύμφωνο ή αναγνωρίζεις τον εαυτό σου μέσα στους παραπάνω λόγους τότε είσαι στην κατάλληλη χρονική στιγμή για να επιλέξεις έναν personal trainer που σίγουρα θα σου αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο.

Μην διστάζεις να κυνηγήσεις με όλη σου τη δύναμη τα όνειρα σου, και να ξέρεις ότι πάντα υπάρχει κάποιος δίπλα σου που γνωρίζει πώς να σε βοηθήσει.

Καλή αρχή σε ότι επιλέξεις

Καλαϊτζόγλου Στέφανος

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

BLACK

FRIDAY

72% ΈΚΠΤΩΣΗ

ΙΣΧΥΕΙ ΕΩΣ 26/11/23

Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δεύτερα

Διεκδίκησε την Black Friday Τώρα!

ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ

Ένας σύμβουλος μελών θα επικοινωνήσει μαζί σου την ημέρα και ώρα που εσύ θέλεις για να προγραμματίσει την επίσκεψη σου εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς καμία δέσμευση στο MELEKOS HEALTH CLUB.