fbpx

Υποδείξεις και πρακτικές για να γυμνάζεσαι σωστά με Pilates

Υποδείξεις και πρακτικές για να γυμνάζεσαι σωστά με Pilates

Για να λάβεις τα μέγιστα οφέλη από την Pilates προπόνηση σου, πρέπει να ακολουθείς τις παρακάτω υποδείξεις στο μυαλό σου:

Παράμεινε συγκεντρωμένος.

Το Pilates σχεδιάστηκε ώστε ο ρυθμός αναπνοής σου να συνδυαστεί με τις κινήσεις του σώματός σου. Οι διαπιστευμένοι εκπαιδευτές θα σου διδάξουν πώς να κρατήσεις το ρυθμό της αναπνοής σου συγχρονισμένα με τις ασκήσεις.

Επίσης, θα σου υποδείξουν πώς να κρατήσεις το μυαλό σου στους μύες σου και ακριβώς το τι πρέπει να κάνεις. Ο κύριος στόχος του Pilates είναι να ενώσει το νου με το σώμα σου. Αυτό βοηθάει και ανακουφίζει την ανησυχία και το άγχος.

Να είσαι άνετος.

Σιγουρέψου ότι φοράς άνετα ρούχα και κράτα στο μυαλό σου ότι το Pilates συνήθως γίνεται χωρίς παπούτσια. Αν αρχίσεις να μην αισθάνεσαι άνετα, πονέσεις ή αισθάνεσαι έντονη κούραση, τότε έφτασε η ώρα να σταματήσεις.

Άσε το να κυλήσει.

Όταν κάνεις ασκήσεις Pilates πρέπει να αποφύγεις γρήγορος και απότομες κινήσεις. Κάθε κίνηση πρέπει να είναι αργή αλλά δυνατή και με ευλυγισία.

Ο Joseph Pilates συνεργάστηκε με χορευτές, άρα καταλαβαίνουμε ότι ο στόχος του ήταν οι κινήσεις να κυλούν όπως ένας χορός.

Κάνε το με την καρδιά σου.

Ένα από τα θετικά του να κάνεις Pilates είναι ότι δε χρειάζεται καν να ιδρώσεις.

Ωστόσο, μπορείς να επιλέξεις να κάνεις τις ασκήσεις γρήγορα σε μία προσπάθεια να αυξήσεις το ρυθμό της καρδιάς, αλλά σε κάθε περίπτωση οι κινήσεις πρέπει να παραμείνουν ρευστές.

Αφού το Pilates επικεντρώνεται κυρίως στη δύναμη και την ευελιξία, θα ήταν καλό να το συνδυάσεις με μία αερόβια άσκηση, όπως το γρήγορο περπάτημα ή το κολύμπι.

Οφέλη του Pilates

Οφέλη του Pilates

Λοιπόν, θέλεις να μάθεις Pilates? Σε περίπτωση που δεν έχεις πειστεί αρκετά, εδώ θα δείς μερικά οφέλη που θα αποκτήσεις κάνοντας προπονήσεις Pilates.

Μία υγιεινή προπόνηση σώματος και νου

Όταν κάνεις Pilates, ο νους σου συντονίζεται με το σώμα σου. Καταλαβαίνεις ακριβώς που βρίσκεται το σώμα σου στο χώρο, πως αισθάνεται και πως μπορείς να ελέγξεις την κίνηση του.

Με το Pilates ψάχνεις για την ποιότητα κινήσεων, όχι την ποσότητα. Σωστή αναπνοή είναι απαραίτητη και όταν γίνεται σωστά μπορεί να γίνει ένα πολύ καλό αγχολυτικό.

Απέκτησε μακρούς μύες καθώς και ευλυγισία.

Όταν κάνεις μια συμβατική προπόνηση, συνήθως δημιουργείς κοντούς, φουσκωμένους μύες. Με το Pilates αυξάνεις τη μυϊκή ελαστικότητα καθώς και την ευλυγισία των αρθρώσεων. Μειώνονται οι πιθανότητες τραυματισμού.

Ανέπτυξε ένα δυνατό κορμό.

Ο πυρήνας της πηγής ενέργειας αποτελείται από τους βαθιούς κοιλιακούς μύες καθώς και άλλους μύες που είναι κοντά στη σπονδυλική στήλη.

Ανέπτυξε ένα ισορροπημένα γυμνασμένο σώμα.

Με τακτικές προπονήσεις, οι αδύναμοι μύες γίνονται όλο και πιο αδύναμοι και οι δυνατοί γίνονται όλο και δυνατότεροι. Το αποτέλεσμα είναι η έλλειψη ισορροπίας και χρόνιοι πόνοι στη μέση καθώς και οι τραυματισμοί.

Με το Pilates, το μυϊκό σύστημα σου είναι όμοια γυμνασμένο και ισορροπημένο.

Μάθε αποτελεσματικά μοτίβα κίνησης.

Η προπόνηση Pilates exercises βασίζεται στην εκγύμναση πολλών μυϊκών ομάδων ταυτόχρονα κάνοντας ομαλές και συνεχόμενες κινήσεις. Αν αναπτύξεις τις σωστές τεχνικές, μπορείς να προπονήσεις το σώμα σου από την αρχή με ένα ασφαλέστερα και αποτελεσματικότερα και μοτίβα κίνησης.

Αυτά είναι κάποια από τα πολλά οφέλη που θα αποκτήσεις κάνοντας ασκήσεις Pilates κάνοντας τις σωστές τεχνικές.

Pilates από το σπίτι

pilates στο σπίτι

Θιασώτες του Pilates παγκοσμίως απολαμβάνουν τις προπονήσεις τους από ένα μέρος που θα φαινόταν περίεργο μέχρι πρόσφατα…..από το σπίτι.

Συνηθιζόταν για κάποιον να πήγαινε σε ένα κορυφαίας ποιότητας studio ή γυμναστήριο για να κάνει Pilates. Επίσης, ο εξοπλισμός ήταν πολύ ακριβός, μεγάλος και βαρύς για να μεταφερθεί στο σπίτι.

Αυτό που άλλαξε τα πάντα είναι οι ασκήσεις σε χαλάκι. Οι χρήστες από το σπίτι ανακάλυψαν ότι βίντεο με ασκήσεις Pilates και διάφορα DVD ήταν ικανά να τους προσφέρουν δροσερές προπονήσεις για ολόκληρο το σώμα.

Μπορείς να είσαι πολύ ευέλικτος όταν κάνεις Pilates στο σπίτι. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις κάποιο συγκεκριμένο χρονικό πρόγραμμα. Χρειάζεται μόνο να έχεις πειθαρχία και να μπορείς να κρατήσεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου για 3 προπονήσεις τη βδομάδα.

Πριν ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα Pilates από το σπίτι, προτείνεται να κάνεις μερικά μαθήματα ώστε να συνηθίσεις τις ασκήσεις Pilates.

Πρέπει να  αναπτύξεις καλές τεχνικές κίνησης και αναπνοής και αυτά επιδεικνύονται και εξηγούνται καλύτερα από έναν διαπιστευμένο εκπαιδευτή.

Πρέπει να ξεκινήσεις τι ασκήσεις Pilates  σε ένα χαλάκι πατώματος. Είναι δημοφιλή, γιατί:

 • Είναι φθηνά.
 • Ο χώρος που απαιτείται για να αποθηκευτούν είναι ελάχιστος.

Τώρα μπορείς να κάνεις Pilates στο σπίτι με τρείς απίστευτες  επιλογές.

 1. Μπορείς να κάνεις εγγραφή με κόστος μόνο 2,99 €/ μήνα στο Melekos Virtual Fitness on demand και  να παρακολουθήσεις όποτε θέλεις, το μάθημα Pilates που σου ταιριάζει ανάλογα με το επίπεδό σου.
 2. Να επιλέξεις να γυμναστείς με τα προγράμματα Melekos Fitness  Live  με την καθοδήγηση του γυμναστή σου μέσα από τα ζωντανά μαθήματα που προσφέρει η πλατφόρμα του Melekos Health Club.   Με κόστος μόνο 9,99/μήνα.
 3. Με Online Personal Training plan  και με την καθοδήγηση του γυμναστή  σου  στο Melekos Training App  που θα σε καθοδηγούν βήμα προς βήμα για το δικό σου προσωπικό πρόγραμμα.

Εάν είσαι μέλος του γυμναστηρίου Melekos Health Club,  όλα τα παραπάνω παρέχονται Δωρεάν. Εάν δεν είσαι μέλος του γυμναστηρίου,  τότε μπορείς κάνεις εγγραφή στις online υπηρεσίες του Melekos και  να έχεις τα παραπάνω προγράμματα Δωρεάν τον πρώτο μήνα και στη συνέχεια  εφόσον έχεις ικανοποιηθεί μπορείς να συνεχίσεις με πολύ χαμηλό μηναίο κόστος από 2,99/ μήνα!

Σαν το σπίτι, πουθενά!

Ατομική προπόνηση Pilates

Ατομική προπόνηση Pilates

Αν ακολουθήσεις το πρόγραμμα Pilates πιστά, θα αλλάξει δραματικά το πως αισθάνεσαι το σώμα σου, την εμφάνιση του και την απόδοσή του.

Το Pilates χτίζει δύναμη χωρίς να ανησυχείς για παραπανίσιο όγκο. Θα δημιουργήσει ένα λεπτό, γραμμωμένο σώμα με επίπεδη κοιλιά και λεπτούς μηρούς.

Το Pilates σου μαθαίνει να έχεις καλή στάση σώματος, επίγνωση του σώματος και άνετες, όλο χάρη κινήσεις. Θα βελτιώσει την ευλυγισία και την ευκινησία σου και την οικονομία της κίνησης.

Μπορεί να ανακουφίσει με τους πόνους της μέσης και της πλάτης. Επαγγελματίες χορευτές χρησιμοποιούν Pilates εδώ και δεκαετίες.

Πολλοί κορυφαίοι αθλητές το χρησιμοποιούν για ευλυγισία δύναμη και αποφυγή τραυματισμών. Supermodels και Hollywood celebrities χρησιμοποιούν Pilates για να διατηρήσουν τα κορμιά τους όμορφα.

Είναι θαύμα? Όχι, όχι στην πραγματικότητα. Το Pilates είναι ένα σύστημα εκγύμνασης που είναι πολύ ασφαλές και λογικό και αναπτύχθηκε από τον Joseph Pilates.

Ανέπτυξε τη μέθοδο Pilates για την αναμόρφωση των τραυματισμένων βετεράνων που επέστρεφαν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε ένα ελαστικό στρώμα γυμναστικής  ή διαφορετικό εξοπλισμό και αξεσουάρ σε βοηθούν να αισθάνεσαι και να είσαι στα καλύτερά σου. Ανεξάρτητα από την ηλικία και τη φυσική σου κατάσταση, το Pilates θα σε βοηθήσει.

Το Pilates αναπτύσσει ένα δυνατό κέντρο του σώματος – τον κορμό. Αυτό απαρτίζεται από τους βαθιούς κοιλιακούς και τους μύες που είναι κοντά στη σπονδυλική στήλη.

Οι ασκήσεις σε βοηθούν να αναπτύξεις τον έλεγχο του κορμού σου ενσωματώνοντας τη λεκάνη τον κορμό και την περιφέρεια.

Το Pilates θα κάνει τα εξής για σένα:

 • Θα σε βοηθήσει να χτίζεις δύναμη χωρίς να φουσκώσεις.
 • Θα αυξήσει την ευλυγισία και την ευκινησία σου.
 • Θα αναπτύξεις το θεμιτό έλεγχο του κορμού σου.
 • Θα βοηθήσει να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά, λεπτούς μηρούς και δυνατή πλάτη.
 • Είναι μία δροσερή προπόνηση για το σώμα και το μυαλό.
 • Το Pilates είναι απαιτητικό αλλά ασφαλές

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

BLACK

FRIDAY

72% ΈΚΠΤΩΣΗ

ΙΣΧΥΕΙ ΕΩΣ 26/11/23

Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δεύτερα

Διεκδίκησε την Black Friday Τώρα!

ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ

Ένας σύμβουλος μελών θα επικοινωνήσει μαζί σου την ημέρα και ώρα που εσύ θέλεις για να προγραμματίσει την επίσκεψη σου εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς καμία δέσμευση στο MELEKOS HEALTH CLUB.